Суббота, 18.05.2024, 19:37
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Гепатит С. Все о лечении и диагностике.
Главная » 2009 » Октябрь » 24 » Розпочався проект у сфері адвокації хронічних вірусних гепатитів в Україні
Розпочався проект у сфері адвокації хронічних вірусних гепатитів в Україні
15:32

Громадська організація М’АРТ (“Молодіжна АльтеРнаТива”) та «Громадська ініціатива допомоги хворим на хронічні вірусні гепатити в Україні» розпочали працювати над реалізацією проекту «Створення передумов для прийняття державної програми в сфері хронічних вірусних гепатитів в Україні».

На сьогодні в Україні, за неофіційними даними, біля мільйона людей хворі на вірусний гепатит С. Надто коштовні діагностування та лікування цієї хвороби створюють ситуацію, за якої життя і виживання хворих залежить від фінансової можливості сім’ї. У свою чергу, переважна більшість українських сімей не спроможна самотужки забезпечити відповідне діагностування та лікування. В таких умовах початок реалізації такого проекту є своєчасним та актуальним.

Метою проекту є створення передумов для формалізації активістських зусиль та прийняття державної програми в сфері вірусних хронічних гепатитів в Україні шляхом консолідації зусиль пацієнтських організацій, державних органів, Міністерства охорони здоров'я, лікарів та всіх небайдужих. В рамках проекту організація планує розробити план спільних дій для створення передумов для адвокації хворих на вірусні хронічні гепатити в Україні.

«На відміну від світового досвіду боротьби з вірусним гепатитом С, в Україні, на жаль, не ведеться просвітницька робота, відсутнє ефективне діагностування всіх жителів країни, немає державної програми, спрямованої на профілактику та лікування хворих на гепатит С. Зокрема, не існує такої державної програми стосовно дітей інфікованих вірусом гепатиту С», - сказав координатор «Громадської ініціативи допомоги хворим на хронічні вірусні гепатити в Україні» Ярослав Гордієвич. - «Ми сподіваємось, що консолідація зусиль допоможе вирішити цю проблему. Для цього ми плануємо створення мережі організацій, які будуть працювати в адвокації у сфері вірусних гепатитів в Україні».

«Офіційної статистики не існує, а якщо вона і є, Міністерство охорони здоров’я її не оприлюднює. Напевно, тому, що проблема є надто складною і прямо вказує на необхідність активних дій з боку держави», - розказала директор проекту Надія Самардак.

В рамках проекту буде проведено ряд досліджень щодо ситуації з гепатитом С в Україні, всі зібрані дані разом з рекомендаціями експертів будуть оприлюднені, та після цього буде розроблена низка заходів, направлених на створення передумов для адвокації хворих на хронічні вірусні гепатити.

«Після отримання данних можна буде продовжити більш аргументований діалог з державними органами та адвокацію у сфері захворюваності на вірусні гепатити в Україні. Також в результаті проекту на основі «Громадської ініціативи допомоги хворим на хронічні вірусні гепатити в Україні» буде зареєстрована громадська організація в Києві та підписана угода про спільні дії за партнерами проекту з усіх регіонів України, що уможливить комплексний підхід до вирішення проблеми», - розказав Сергій Буров, директор Громадської організації М’АРТ.

По закінченню проекту буде організовано круглий стіл за участю недержавних організацій, чиновників, експертів, лікарів. На заході планується оприлюднення та обговорення результатів досліджень та рекомендацій експертів, прийняття спільного плану дій, підписання партнерської угоди та створення мережі організацій, які будуть працювати в адвокації у сфері вірусних гепатитів в Україні.

Просмотров: 901 | Добавил: Dr_Lis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Информация, представленная на данном сайте, не должна использоваться для самостоятельной диагностики и лечения и не может служить заменой очной консультации врача