Суббота, 18.05.2024, 21:41
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Гепатит С. Все о лечении и диагностике.
Главная » 2009 » Сентябрь » 21 » Українська армія і гепатит С
Українська армія і гепатит С
20:30

Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України Міноборони від 14.08.2008 № 402 передбачено, що призовники зобов'язані здати аналіз на гепатит С самостійно.


Відповідно до пункту 2.5 Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (затв. наказом Міністра оборони України від 14 серпня 2008 р. N 402) „перед медичним оглядом усім призовникам проводиться загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "B" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "C" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW); визначається група крові та резус-належність, проводяться флюорографічне обстеження органів грудної клітки, профілактичні щеплення у відповідності з календарем профілактичних щеплень, електрокардіографічне дослідження. Здійснюється вивчення медичних документів з поліклінік та лікувальних закладів за місцем проживання та перебування на обліку (медичної карти амбулаторного хворого, виписки з медичної карти від дільничного лікаря, лікаря-педіатра дільничного, виписних епікризів, даних диспансерного обстеження та лікарського спостереження, результатів попередніх медичних оглядів, інших документів, що характеризують стан здоров'я). Інші дослідження проводяться за показаннями”.
А отже призовна комісія військомату без проведення цих досліджень не може почати безпосередньо „медичний огляд”, а відповідно і прийняти рішення про придатність призовника.
Щодо звільнення хворих на гепатит С з військової служби, то відповідно до ст.4 „Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби” усі форми гострих та хронічних вірусних гепатитів включені у цей розклад. Причому:

  • Громадян з тяжкими формами гострих та хронічних вірусних гепатитів, які важко піддаються лікуванню та значно порушують функції органів і систем  є непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.
  • Громадяни із хронічними вірусними гепатитами зі стійкими помірними порушеннями функцій, а також ті у кого є незначні порушеннями функцій або без них   є непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час.
Просмотров: 1538 | Добавил: Dr_Lis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Информация, представленная на данном сайте, не должна использоваться для самостоятельной диагностики и лечения и не может служить заменой очной консультации врача